Styrk den tidlige læsning

Styrk den tidlige læsning

Lad dit barn/din elev fordybe sig i alfabetets bogstaver, med morgenkurve fra Ygritte.dk

 

Kan man virkelig dét; fordybe sig i noget så småt, som et enkelt bogstav?

Selvfølgelig kan man det - og faktisk burde vi alle værne om børns mulighed for at fordybe sig i enkelte ting, i stedet for hele tiden at skulle forholde sig til mange forskellige ting. Fordybelse er slik for børns hjerne, og ikke mindst sjæl, og med vores morgenkurve dedikeret til hvert enkelt bogstav i alfabetet, får I tid og rum til at opsluges af de små detaljer.

Bogstaver skaber ord. Ord skaber sprog. Sprog skaber virkelighed.

Pludselig virker det slet ikke så småt mere.

Find vores morgenkurve med bogstavstudier her.

Vidste du, at…

Vores læringsressourcer kan kombineres på kryds og tværs? Det forlænger deres levetid og brugspotentiale - og det giver dit barn/din elev en unik mulighed for at arbejde med det samme emne på flere forskellige måder.

Fx kan vores morgenkurve med bogstavstudier med fordel kombineres med fx vores morgenkurv om ‘De 120 ord’. Denne morgenkurv indeholder de 120 hyppigst brugte ord i det danske sprog, og er en alletiders måde for dit barn/din elev at komme i gang med tidlig læsning - eller at understøtte den læsning, der allerede er i gang.

For kender du til de 120 hyppigst brugte ord i det danske sprog, er du godt på vej med både at stave og læse. Tag fx ét af de 120 ord op i hver morgenkurv, du selv stiller op, ved at kombinere dem med materialer fra de morgenkurve, der staver til ordet.

Vil du introducere ordet ‘glad’ for dit barn/din elev, kan du med fordel bruge materialer fra morgenkurvene om bogstaverne G, L, A og D. Disse morgenkurve kan også stå alene.

Mulighederne for brug af vores læringsressourcer er med andre ord uendelige - det er derfor, vi kalder dem ‘open ended’.

Børn lærer bedst, når de er oprigtig interesserede og engagerede i aktiviteten. Dét sker bedst, når børn har mulighed for at bruge alle deres sanser. Ønsker du at skabe et indendørs stillesiddende moment af fordybelse om fx ord og bogstaver, kan du overveje at præsentere aktiviteten via en sanseleg. Gem fx ord og bogstaver i taste-safe legesand eller i farvede ris og kikærter.

Tilbage til blog