5 tips til at styrke relationen til dit barn gennem leg

5 tips til at styrke relationen til dit barn gennem leg

At være sammen med vores børn på en rar måde, handler om at skabe en god forbindelse. Og der skal ofte mindre til, end vi går og tror.

Det kræver ikke altid dyre udflugter og store armbevægelser at skabe de der helt særlige øjeblikke sammen med vores børn.

 

Her får du 5 simple tips til at styrke relationen til dit barn igennem leg. Tipsene kan implementeres med det samme. Selvom de måske virker trivielle, kan de gøre en kæmpe forskel i jeres relation, hvis de implementeres igen og igen over længere tid.

 

Tip nr 1: Hvad synes du er sjovt?

Rolleleg, sanseleg, madlavning eller måske noget helt fjerde. Mærk efter hvilke lege, du også synes er sjove. Det er langt lettere, at finde motivationen til leg, når lysten kommer indefra. Desuden giver autentiske voksne, som aktivt leger med og udstråler, at legen er vigtig, legen værdi og styrker dermed helt automatisk relationen. 

 

Tip nr 2: Er legen fælles eller kun for dit barn?

Begge dele er værdifulde og i orden. Der er guf for jeres relation i begge scenarier. Er aktiviteten kun til barnet, høster barnet point til selvværdet, ved at du har brugt tid på at stille noget an til det. Er aktiviteten til jer begge, så nyd det og lad dig opsluge nok til at du kan slippe kontrollen og følge dit barns initiativ. Det er knashyggeligt!

 

Tip nr. 3: Lad fantasien få frit spil!

Måske starter aktiviteten som ét - og ender som noget helt andet. Forsøg at slippe tøjlerne og følg dit barns initiativer. Bare følg med og sig ja. Ved at støtte dit barn i legen, er du med til, at styrke barnets fantasi og selvværd.

 

Tip nr. 4: Slip forventningerne!

Det handler ikke om, at finde på den vildeste eller sjoveste leg. Det handler om, at give din fulde opmærksomhed, at skabe en forbindelse og en hyggestund. Vi voksne kan komme til at hæfte os ved at slutresultatet har set ud på en bestemt måde for andre. I sidste ende er det ligemeget, hvad I ender ud med. Stjernestunden er i processen.

 

Tip nr. 5: Vis engagement!

Stil spørgsmål, kram og vis interesse for dit barns interesser. Spørg ind til dit barns tanker og idéer. Tal også gerne om legen efterfølgende. Hvad mon har været særligt sjovt eller udfordrende ved legen for dit barn?

 

Har du brug for inspiration til billige og nemme aktiviteter, du kan lave sammen med dit barn hen over sommeren, uden at skulle ud af huset eller forberede en hel masse? I vores e-bog 'Stjernestunder' har vi samlet 50 forslag til nemme, hyggelige og billige sommeraktiviteter, du kan lave med dit barn. Så kan I bruge sommeren på at styrke forbindelsen mellem jer - og hvad kunne egentlig være en bedre sommerferie? Ud med presset om at opfinde den dybe (og dyre!) tallerken, for at give dit barn en mindeværdig sommer. Minderne sidder i forbindelsen mellem jer, og dén vil vores e-bog 'Stjernestunder' støtte dig i at styrke. Brug e-bogen som opslagsværk, så aktiviteterne er lige ved hånden. Du finder e-bogen her.

 

Tilbage til blog